medic stomatolog copii craiova stomatologie copii cabinet stomatologic


     Copii nu sunt imuni la problemele stomatologice. De fapt cariile dentare la copii sunt de sapte ori mai frecvente decat gripa, fiind cea mai frecventa problema de sanatate la copii cu varste intre 5 si 17 ani.

      Dieta si implicatiile sale asupra sanatatii orale.
     Ceea ce mananca copii nostri le afecteza dantura. Zaharul (din dulciuri, lapte si sucuri) si amidonul din chipsuri spre exemplu pot cauza cariile la copii. Adaugati la asta faptul ca este mult mai dificil sa curatam dintii copiilor si veti vedea de ce cariile dentare se formeaza mai rapid la copii decat la adulti.
      Desi dintii de lapte sunt inlocuiti de dintii permanenti, cei dintai sunt fundamentali in sanatatea si dezvoltarea copiilor.
     Anumiti bebelusi se nasc cu dinti neonatali care se dezvolta inca din prima luna, care necesita igiena dentala sau o vizita la dentist pentru indepartarea acestora. Pana la varsta de sase luni cel putin un dinte de lapte erupe si da, acestia necesita igiena.
     Pana la varsta de 3 ani, majoritatea dintilor de lapte au erupt, iar dupa varsta de patru an, spatiile pentru dintii permanenti incep sa apara pe masura ce maxilarul si mandibula incep sa creasca, la 12 ani copii avand atat dinti de lapte cat si dinti permanenti
      Curatarea dintilor de lapte:
      Dintii de lapte trebuie curatati de cand erup. Curatati dintii copilului cu un tampon din material moale dupa fiecare masa. cand au erupt deja mai multi dinti, inmuiati o periuta pentru copii in apa calda si folositi-o conform instructiunilor dare de catre medicul dentist.
      Solutia cu fluor se va folosi dupa varsta de 6 luni cu moderatie, iar copilul va fi incurajat mai tarziu sa se spele pe dinti din momentul in care isi poate coordona miscarile pentru aceasta. Inlocuiti periuta o data la 3 luni.
     Prima vizita la dentist.
      Este important ca prima vizita la dentist sa aiba loc in jurul varstei de 1 an pentru a stabili un plan pe termen lung de igiena dentara profesionala.
      Curatarea dintilor de catre copii cu ata dentara trebuie supravegheata de catre parinti si de obicei aceasta se intampla dupa varsta de 6 ani.
      Clatirea gurii cu apa de gura este recomandata dupa varsta de 7 ani folosind o solutie diluata.
      Ortodontia (indreptarea dintilor strambi in termeni populari), poate fi utilizata dupa varsta de 7 ani.
      Retineti ca toate aceste marje de varste sunt aproximative si va trebui sa cereti sfatul unui medic dentist inainte de a efectua orice operatiune.

Contactați-ne telefonic sau folosind formularul de contact pentru a afla detali și a stabili o programare.